ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ
«Η Δωρεά Μυελού Των Οστών Σώζει Ζωές»
Η διάδοση αυτού του μηνύματος ήταν ο σκοπός του τουρνουά μπάσκετ «Το Ροζ Φύλλο Του Αγώνα της Ζωής», που διοργανώθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη με την αρωγή του Δήμου Ευρώτα και του Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος».

Αφορμή της εκδήλωσης στάθηκε η 15 η Φεβρουαρίου, Ημέρα Αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία, καθώς πολλά παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κι έσπευσαν να αγωνιστούν στο τουρνουά και πάνω από εκατό (100) άτομα συμμετείχαν στη διαδικασία λήψης δείγματος μυελού των οστών.
Ανάμεσα στους άλλους καλεσμένους, ξεχώρισε η παρουσία του βετεράνου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος και τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του στον χώρο του αθλητισμού από τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με στόχο να ενημερώσουν και να παροτρύνουν τους παρευρισκομένους για την αναγκαιότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού
των οστών.


Ο Δήμος Ευρώτα χαιρέτισε με μεγάλη χαρά τη διοργάνωση αυτής της δράσης, όπως άλλωστε και κάθε δράση που στηρίζει τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.
Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία (ο πιο συνήθης καρκίνος στα μικρά παιδιά) και το λέμφωμα. Ευχή όλων η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για τους δημότες για μεγαλύτερη κινητοποίηση κι ευαισθητοποίηση στο ζήτημα αυτό.

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ-ΑΓΩΝΑΣ-ΜΠΑΣΚΕΤ-1