Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

   

Δήμος Βέρδος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δήμος Βέρδος γεννήθηκε το 1968 στην Μυρτιά Λακωνίας όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Παρασκευή Μαρκάκου κι έχει δύο γιους τον Γιάννη και τον Γιώργο.

Φοίτησε στην Πυροσβεστική Ακαδημία Αθηνών και εργάστηκε επί 23συναπτά έτη σε υπηρεσίες της Αττικής και της Λακωνίας. Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση συμμετέχοντας ως πρόεδρος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Ασχολήθηκε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Σύγχρονη Κοινωνία» στις δημοτικές εκλογές του 2011, του 2014 και του 2023.

Ορίστηκε Αντιδήμαρχος Δήμου Ευρώτα τον Σεπτέμβρη του 2015, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και Προγραμματισμού και Υλοποίησης έργων μικρής κλίμακας (έργα αγροτικής οδοποιΐας και συντήρηση δημοτικής οδοποιΐας). Κατά τη διάρκεια της θητείας του πρωτοστάτησε  στην ίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού β΄ τάξης στον Δήμο Ευρώτα.

Εξελέγη δήμαρχος, στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Γρυπιώτη, κατόπιν ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ Ευρώτα, στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 εξελέγη Δήμαρχος Ευρώτα, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοικτή Πολιτεία Ευρώτα»,  με ποσοστό 57,95%.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωμβρίου 2023 επανεξελέγη Δήμαρχος Ευρώτα, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πολιτεία Δημοτών Ευρώτα»,  με ποσοστό 59,75%.