ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή τη δυσοσμία που αναδύεται τις τελευταίες ημέρες από φρεάτια όμβριων υδάτων στη Σκάλα, ο Δήμος Ευρώτα θα ήθελε να ενημερώσει τους κατοίκους τα εξής:

Το πρόβλημα της δυσοσμίας εμφανίστηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες στην κεντρική και περιφερειακή οδό της πόλης της Σκάλας και αμέσως η Υπηρεσία Ύδρευσης & Αποχέτευσης προχώρησε σε ελέγχους, χωρίς, ωστόσο, να εντοπίσει συγκεκριμένο λόγο, ή κάποια βλάβη, ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο δίκτυο.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Ύδρευσης & Αποχέτευσης προχώρησε στον αποκαθαρισμό του δικτύου κάνοντας χρήση νερού και ειδικών ταμπλετών για την καταπολέμηση της δυσοσμίας.

Ωστόσο, η δυσοσμία εξακολουθεί να υφίσταται, εγείροντας ερωτήματα για το εάν κάποιοι επιβαρύνουν το δίκτυο των όμβριων υδάτων είτε ασυνείδητα, είτε συνειδητά για αλλότριους λόγους.

Με αίσθημα ευθύνης και προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία, η Δημοτική Αρχή, ενημερώνει ότι ήδη από την έναρξη του προβλήματος προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

Άμεσα, δηλαδή πριν από δέκα ημέρες, οπότε και ξεκίνησε το πρόβλημα, ενημέρωσε τηλεφωνικά την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Έχει ήδη ζητήσει εγγράφως την παρέμβαση και την άμεση διενέργεια αυτοψίας από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας, προκειμένου να εξακριβωθεί και επιλυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό και ανευρεθούν οι τυχόν υπαίτιοι.

Αναμένει άμεσα εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο κάνοντας ρίψη των ενδεδειγμένων υλικών που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, να καταπολεμήσει τη δυσοσμία.