ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, που πλήττεται από τις συνέπειες του πολέμου, εκφράζει ο Δήμος Ευρώτα, ο οποίος μαζί με την Κοινότητα Σκάλας και σε συνεργασία με το παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγκέντρωνε όλες τις προηγούμενες μέρες είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προωθηθούν στις δοκιμαζόμενες περιοχές.

Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν είδη, όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας, δηλαδή όσπρια, ζυμαρικά, δημητριακά, βρεφικές τροφές, γάλα, κονσέρβες, αποξηραμένα φρούτα, λάδι, τσάι, καφέ, αλάτι, ζάχαρη, τοματοπολτός, μπισκότα, κρουασάν, χυμοί. Επίσης συγκεντρώθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως γάζες, γάντια, οινόπνευμα, παυσίπονα, κ.λπ.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Ευρώτα και της Κοινότητας Σκάλας αποτελεί μια ελάχιστη προσπάθεια για την ανακούφιση του  δράματος των αμάχων και των προσφύγων  της Ουκρανίας. Ο Δήμος Ευρώτα ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνεισέφεραν στην προσπάθεια αυτή και ιδιαίτερα τα Γυμνάσια Μονεμβασίας και Βλαχιώτη, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας, καθώς και τον πολιτιστικό σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» και τον Σύλλογο Γυναικών Κροκεών για την έμπρακτη συμπαράστασή τους.