ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ»

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Λακωνίας

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοιχτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό κάτω των ορίων, με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης την  πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, για την εκτέλεση της Υπηρεσίας «Δαπάνες λειτουργίας βιολογικών και αντλιοστασίων Δήμου»,  συνολικού προϋπολογισμού ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΛΕΠΤΩΝ (208.320,00€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το αντικείμενο της υπηρεσίας είναι η λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων που βρίσκονται στη Δ.Κ. Σκάλας και στην Τ.Κ. Γερακίου του Δήμου Ευρώτα, του αντλιοστασίου ανύψωσης λυμάτων του εσωτερικού δικτύου πόλης Σκάλας και του αντλιοστασίου λυμάτων του εξωτερικού αγωγού, από τον οικισμό Βλαχιώτη, που βρίσκεται στη Τ.Κ. Έλους).

Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών, όπως αυτές περιγράφονται στα συμβατικά τεύχη (τεχνικές προδιαγραφές, τεχνική έκθεση, συγγραφή υποχρεώσεων, κλπ.) της αρ. 19/2023 σχετικής μελέτης της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Υπ. Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και τις οδηγίες - υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς δύνανται να υποβάλλουν προσφορά για τη λειτουργία και συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων συνολικά.

Το χρονικό διάστημα παροχής των υπηρεσιών θα είναι για 12 μήνες, από την υπογραφή της σύμβασης. Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης για αύξηση της διάρκειας της σύμβασης έως και δύο (2) μήνες, με την αντίστοιχη αύξηση του συμβατικού αντικειμένου κατά  16,7% περίπου έως το ποσό των 243.040,00€, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διαγωνισμού για τη σύναψη της επόμενης, από αυτή, σύμβασης για την εκτέλεση της υπηρεσίας, σύμφωνα με το εδάφιο (ε) της παρ. 2 του άρθρου 53 του Ν.4412/16.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από ιδίους πόρους. 

Ισχύουσες διατάξεις είναι ο Ν.4412/2016, Ν. 3463/2006, Ν. 3852/2010, Ν.4155/13 και  Ν.4250/2014, όπως ισχύουν.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οικονομικοί φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις), εγγεγραμμένα σε επαγγελματικά ή εμπορικά μητρώα, που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα στο τομέα των ζητούμενης, από τη προκήρυξη, υπηρεσίας και είναι εγκατεστημένοι :

α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), καθώς και

γ) σε τρίτες χώρες που έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης Δημοσίων συμβάσεων.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (προμηθευτές) απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. - Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr)

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους στις 25/08/2023 και ώρα 15:00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται τέσσερες (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, δηλαδή στις 31/08/2023 και ώρα 11:00 π.μ.

Κάθε προσφορά θα συνταχθεί στην Ελληνική γλώσσα, θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό και την Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής στο διαγωνισμό, ποσού ύψους σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2.2.2.1, της διακήρυξης.

Η Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής απευθύνεται προς το Δήμο Ευρώτα.

Η διάρκεια ισχύος της εγγυητικής πρέπει να είναι τουλάχιστον ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΔΕΚΑ (210) ημερών, από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και των λοιπών συμβατικών τευχών, από το δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης https://portal.eprocurement.gov.gr/webcenter/portal/TestPortal του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ, όπου και υποβάλλονται τα σχετικά αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών - διευκρινήσεων, μόνο από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς.

Επίσης το σύνολο των τευχών του διαγωνισμού θα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου και συγκεκριμένα στη διεύθυνση www.evrotas.gov.gr όπου παρέχεται ελεύθερη και πλήρης πρόσβαση.

Επίσης πληροφορίες δίνονται από  την Αναθέτουσα Αρχή, από την κ. Μυλωνά Αναστασία τηλ. 2735360019 αντίστοιχα, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

 

Ο Δήμαρχος

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΜΕΛΕΤΗ

espd