ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

Ο Δήμος Ευρώτα και ο σύλλογος ΕΥΖΗΝ διοργανώνουν και φέτος διήμερες εκδηλώσεις, εμπνευσμένες από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ειδικότερα,

 

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021  θα γίνει το «4ο Αντάμωμα Επιστήμης και Τέχνης» στην Πλατεία Πηγών Σκάλας στις 8μ.μ., με κεντρική ομιλήτρια τη διάσημη θεατρική συγγραφέα Τάνια Χαροκόπου, η οποία και θα αναφερθεί στη «δράση και τις συνέπειες του επαναστατικού αγώνα».

Στην επιμέλεια των ιστορικών κειμένων και στην παρουσίαση ο συγγραφέας-ποιητής Παναγιώτης Καραμούζης. Συμμετέχουν η χορωδία Λιμπρέτο του συλλόγου ΕΥΖΗΝ και το παραδοσιακό συγκρότημα «Δωρικός Ρυθμός», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αναστασίας Τζανετάκου.

Την εκδήλωση, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Ευρώτειος Πολιτεία», θα παρουσιάσει η πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Σκάλας, Ιωάννα Κούρλα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη.

 

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη, το θεατρικό έργο «Αθάνατες» της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη και με πρωταγωνίστρια την Μαίρη Βιδάλη. Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωική ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα, χαράζοντας με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεο των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του έθνους. Οι «Αθάνατες» απέσπασαν το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με θέμα «200 χρόνια από την Επανάσταση»

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Στις διήμερες εκδηλώσεις θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και διασποράς ενάντια στον ιό Covid-19.