ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΟΜΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΟΜΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Εγκαινιάστηκε, εχθές, 19 Ιουλίου, στο Γεράκι η δομή διδασκαλίας υφαντικής τέχνης που θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν : ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης , η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Αγγελοπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Βέρδος, οι βουλευτές Λακωνίας κ. Δαβάκης και Κρητικός , οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Βερούτης, κ. Τζινιέρης, και κ. Γκιολής της Π.Ε. Κορινθίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ευρώτα, η Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Ζαχαράκη, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Μαυρομιχάλης, η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Δρακουλάκου, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι υπηρεσιών και συλλόγων και πλήθος κόσμου .

Σύντομα θα ξεκινήσει μια σειρά μαθημάτων με σπουδαίες δασκάλες της υφαντικής τέχνης την κ. Χρυσούλα Σταματόπουλου και την κ. Χρυσαφία Σίνη.

Η δομή για την διδασκαλία της παραδοσιακής αυτής τέχνης στο Γεράκι, της δημιουργίας κιλιμιών στον όρθιο αργαλειό, εντάχθηκε πρόσφατα στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία και σχετικού μουσειακού χώρου.

Η όμορφη εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με την μουσική παράσταση “Ομορφη και παράξενη πατρίδα”, στο δημοτικό σχολείο του χωριού.