ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ «FIRE SUMMER CAMP 2022» ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ «FIRE SUMMER CAMP 2022» ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ

Μέσα από τη ζωγραφική που εμπνέει και το παιχνίδι που γίνεται γνώση, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν χθες για τη σημασία του εθελοντισμού και της πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών.

Το «fire summer camp 2022» που διοργανώθηκε στις Κροκεές από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, μοίρασε γνώση, δώρα και χαμόγελα στους μικρούς φίλους, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νεότερων και την προσοχή των μεγαλύτερων, αναφορικά με τη σημασία του εθελοντισμού. Άλλωστε, τόσο Εθελοντισμός, όσο και η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης σε ζητήματα πυροσβεστικής παιδείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ομιλιών του Δημάρχου Ευρώτα, κ. Δήμου Βέρδου και του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κώστα Γραφάκου. 

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία των Κροκεών, με την υποστήριξη τόσο του Συλλόγου Δράσεις Πολιτών, όσο και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών, περιλάμβαναν:

  • Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα το Πυροσβεστικό Σώμα.
  • Πυροσβεστικά παιχνίδια με ανάπτυξη πυροσβεστικών εγκαταστάσεων  για παιδιά σχολικής ηλικίας.
  • Άσκηση διάσωσης κατάβασης από ψηλά κτήρια  με διασωστικούς κάλλους, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κροκεών Αρχιπυροσβέστη Κουμάνδαρο Λευτέρη.
  • Κατάσβεση μαγειρικού σκεύους με φλεγόμενο μαγειρικό λάδι.

Αμέσως μετά ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ζωγραφικής και δόθηκαν βραβεία και έπαινοι στους μικρούς νικητές.