ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΥΡΤΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΥΡΤΙΑΣ

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Αντιστράτηγου κ. Γεώργιου Πουρναρά, θα διεξαχθούν οι διήμερες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ευρώτα και η Π.Υ. Γυθείου για τα 10 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Ευρώτα.

Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρώτα, ο οποίος βρίσκεται στην Κοινότητα Μυρτέας Δήμου Ευρώτα, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2013 και ξεκίνησε την ενεργό δραστηριότητά του αμέσως μετά την λαμπρή τελετή εγκαινίων, παρουσία του τότε Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου, τον Νοέμβριο 2023.

Αποτελεί αναμφισβήτητα έναν σταθμό – πρότυπο τόσο στο επίπεδο της προαγωγής και ανάπτυξης του Εθελοντισμού στην Ελλάδα, όσο και, κυρίως, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί μέσα από τη δεκαετή επιτυχή δράση στους τομείς της πρόληψης και της αντιμετώπισης πυρκαγιών και ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

Πρόγραμμα διήμερων εκδηλώσεων

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ημερίδα με θέμα : «10 Χρόνια Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρώτα: Η συμβολή του Εθελοντισμού στην αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων από την Κλιματική Αλλαγή».

 

Ομιλητές:

  • Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος.
  • Πρώην Διευθυντής Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου, κ. Δημήτρης Μήλιος.

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Σκάλας

Ώρα: 18:30

 

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

 

  • Διεξαγωγή άσκησης με θέμα «Διαχείριση Κρίσεως από πλημμυρικά φαινόμενα».

Στόχοι της άσκησης είναι :

  • Η αντιμετώπιση και ο απεγκλωβισμός ατόμων από πλημμυρισμένη περιοχή προς ασφαλές σημείο, με τη χρήση διασωστικών σχοινιών.
  • Η διαχείριση και ο απεγκλωβισμός τραυματιών από τροχαίο ατύχημα.
  • Η απομάκρυνση και ο απεγκλωβισμός ατόμων από πλημμυρισμένη περιοχή προς ασφαλές σημείο με τη χρήση διασωστικής λέμβου.

 

Τόπος διεξαγωγής άσκησης: Περιοχή Τρινήσων Δήμου Ευρώτα

Ώρα: 11:00