ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας, Σπάρτης & Ελαφονήσου της Π.Ε. Λακωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Η Π.Ε. Λακωνία ενημερώνει το κοινό ότι τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης είναι 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης) και 199 (Πυροσβεστικό Σώμα).

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Σπάρτης και Μονεμβασίας που αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. 215541/22.06.2023 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας (ΑΔΑ: Ψ1ΠΡ7Λ1-ΑΡΕ).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΡΟΥΤΗΣ

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ_2023_ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αποφαση Αντιπεριφερειάρχη 2023