ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Η Υπηρεσία Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης  του Δήμου Ευρώτα  ενημερώνει για τα εξής:

Όσοι κάνουν χρήση των αρδευτικών  δικτύων  του Δήμου  Ευρώτα είναι υποχρεωμένοι:

1) Να συμμορφώνονται με τον  ισχύοντα κανονισμό άρδευσης τις οδηγίες και συστάσεις των υδρονομικών οργάνων και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 2) Να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη νερού και η πρόκληση ζημιών από διήθηση, πλημμύρες από τις υδροληψίες πριν και μετά το πότισμα, υπερχείλιση και διαφυγή του νερού σε παρακείμενα με τα δικά τους κτήματα, αγροτικούς δρόμους και εγκαταστάσεις.

3) Να κλείνουν τις υδροληψίες μετά από κάθε διακοπή της λειτουργίας των αντλιοστασίων.

4) Να συνεργάζονται με τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες του Δήμου για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του δικτύου προς όφελος όλων.

5) Να δηλώνουν έγκαιρα στον αρμόδιο υδρονομέα την πρόθεσή τους να ποτίσουν και να τηρούν το πρόγραμμα άρδευσης που θέτει ο υδρονομέας. 

6) Να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υδρονομέων που αφορούν τις ώρες χρήσης του δικτύου και την αρτιότητα των αρδευτικών εξαρτημάτων.

7) Να εξοφλούν τις βεβαιωθείσες οφειλές παρελθόντων ετών από τέλη άρδευσης πριν από την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου. Εάν έχει γίνει ρύθμιση των οφειλών αυτών, θα πρέπει να έχουν καταβληθεί κανονικά οι ληξιπρόθεσμες δόσεις.

Σε όσους χρησιμοποιούν τις υποδομές και εγκαταστάσεις του δημοτικού δικτύου άρδευσης και κάνουν χρήση του παρεχόμενου αρδευτικού νερού επιβάλλονται τέλη άρδευσης που είναι ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου και προορίζονται να καλύπτουν κάθε συναφές έξοδο της υπηρεσίας άρδευσης, ιδίως δε τις δαπάνες συντήρησης, επισκευής και λειτουργίας των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων, των ηλεκτρικών παροχών, των δικτύων άρδευσης, τα έξοδα μισθοδοσίας των υδρονομέων καθώς επίσης και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος Δ.Ε.Η.

Δεδομένου ότι υπάρχουν  βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές από τέλη Άρδευσης παρελθόντων ετών  και μη έχοντας άλλο τρόπο κάλυψης των εξόδων της υπηρεσίας που έχουν εκτοξευθεί  λόγω  των υψηλών χρεώσεων της Δ.Ε.Η, προς τούτο με  το παρόν έγγραφο  καλούμε τους δημότες που έχουν οφειλές προς το Δήμο από τέλη άρδευσης, και οι οποίες έχουν καταστεί βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023, να προσέλθουν στο γραφείο της ταμειακής  υπηρεσίας του Δήμου Ευρώτα που εδρεύει στη Σκάλα έως την καταληκτική ημερομηνία που ορίζεται  η 29η Μαρτίου 2024, ημέρα Παρασκευή προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, διότι μετά την παρέλευση της τεθείσας προθεσμίας θα προχωρήσουμε  σε διακοπή  παροχών  άρδευσης, δεδομένου της έναρξης της νέας αρδευτικής περιόδου.

 

 

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

 

Νίκων  Γεωργακόπουλος