ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δυστυχώς, η  Αντιπολίτευση  του Δήμου Ευρώτα  είναι διαρκώς  στον «αυτόματο πιλότο» με κατεύθυνση μόνιμη και σταθερή: τη συκοφάντηση  της Δημοτικής  Αρχής   και την παραπληροφόρηση των πολιτών.

Διατείνεστε ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών, την ίδια στιγμή που η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας εξήρε τον Δήμο για το σχέδιο και την ετοιμότητά του.  Σας ενημερώνουμε λοιπόν για αυτά που ήδη οφείλατε να γνωρίζετε και εσκεμμένα παραβλέπετε  και διαστρεβλώνετε: 

  1. Η  Δημοτική Αρχή έχει μεριμνήσει, με γνώση και συνέπεια,  για την έγκαιρη προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, ήδη από τον Απρίλιο με διενέργεια συντονιστικών διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες. Οι συναντήσεις αυτές των συντονιστικών οργάνων επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα , ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητας που δημοσιεύει καθημερινά η Πολιτική Προστασία.         
  2. Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Ευρώτα,  που εδρεύει στη  Μυρτιά,  είναι επανδρωμένος   με 5  μόνιμους πυροσβέστες και 35 Εθελοντές,  εκπαιδευμένους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Παράλληλα, το έργο τους ενισχύεται από τον Δήμο Ευρώτα με επιπλέον 13 άτομα άρτια εκπαιδευμένα στην πυρόσβεση από το Πυροσβεστικό Σώμα. Έχουν ήδη την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη με γνώσεις, εμπειρία και υπευθυνότητα,  που αποδεικνύουν καθημερινά σε συμβάντα του Δήμου μας. Επίσης, τα άτομα αυτά επανδρώνουν καθημερινά το πυροφυλάκιο  που έχει δημιουργήσει ο Δήμος στη Γράμουσα, ώστε να γίνει άμεση επέμβαση,  όπου χρειαστεί.  Για το έτος 2021 έχουμε λάβει από  την Κυβέρνηση  το ποσό των 90.400 ευρώ για την μισθολογική κάλυψη των ατόμων αυτών καθώς και για τον καθαρισμό δρόμων ώστε να είναι βατοί , σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής.
  3. Στις Κροκεές  λειτουργεί ήδη με πρωτοβουλία μας, εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με μόνιμο πυροσβεστικό όχημα καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο.
  4. Οι υδατοδεξαμενές του Δήμου Ευρώτα,  όπως στο Βασιλάκι, το Γεράκι, τη Ζαραφώνα και την Κρεμαστή, είναι πλήρεις και ελέγχεται η πληρότητά τους κάθε εβδομάδα.
  5. Η Υδροφόρα του Δήμου Ευρώτα και όλα τα μηχανικά μέσα που μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
  6. Η δημοτική αρχή έχει ειδοποιήσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ώστε να συνδράμουν εθελοντικά αρχικά με περιπολίες, μέρα και νύχτα,   και αν χρειαστεί να έχουν έτοιμα ίδια μέσα προστασίας όπως βυτία γεμάτα με νερό. Η κινητοποίηση των συμπολιτών μας ήταν άμεση.
  7. Εξάλλου,  ο Δήμος Ευρώτα έχει αποστείλει ειδοποιητήρια για καθαρισμό οικοπέδων εντός οικισμών και την ευθύνη φέρουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Συνεπώς, υπάρχει οργανωμένο και άρτια καταρτισμένο σχέδιο πυροπροστασίας που βασίζεται τόσο στην καλή συνεργασία της δημοτικής αρχής με τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και στην πολυετή εμπειρία του Δημάρχου κύριου Βέρδου  Δήμου,  ως πρώην πυροσβέστη,  και την ευαισθησία του στα θέματα αυτά.

Σας καλούμε λοιπόν να αλλάξετε  τη στείρα αντιπολιτευτική σας γραμμή που προσβάλλει και βλάπτει τους πολίτες. Συνεργαστείτε για το καλό του τόπου μας και όχι για την ικανοποίηση των στενών προσωπικών σας συμφερόντων . Ξεπεράστε  την ανεπάρκειας  σας  με έντιμο και τεκμηριωμένο  λόγο .

Τέλος , προς αποφυγή παρανοήσεων : Η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε 77 ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ευρώτα για την  περίοδο από 9-8-2021 έως 16-8-2021.  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόνο για την 17-08-2021  (45) νέα  κρούσματα σε όλο τον νόμο Λακωνίας. Άρα, ενημερωθείτε καλύτερα και κατανοήστε με προσοχή τις παρεχόμενες πληροφορίες. Όσο για τον   περιορισμό της διασποράς, αρκετοί «επώνυμοι»  και  «ανώνυμοι»,  όπως εσείς  καλά γνωρίζετε, απέδειξαν ότι η ατομική ανευθυνότητα και η ασυνειδησία είναι άκρως  επικίνδυνη. Η υποκρισία περισσεύει …

 

 

Ο Δήμαρχος Ευρώτα

Δήμος Βέρδος