ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Στα πλαίσια της ανοιχτής πρόσκλησης για το μέλλον των Εσπεριδοειδών από την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης  ΄΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ΄΄ ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη προς την σωστή κατεύθυνση διεκδίκησης μέτρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όμως μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας και προτάσεων που τίθενται για διάλογο ώστε να έχει και αποτελέσματα.

Η Δημοτική Αρχή έχει πράξει ήδη τα δέοντα για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εμπορία των εσπεριδοειδών προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με συγκεκριμένες προτάσεις και αναμένουμε το ΥΠΑΑΤ να δώσει την απαιτούμενη  προσοχή ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο που θα περιέλθουν οι αγρότες από την μη ύπαρξη εξαγωγών και την μείωση τιμών, των αγροτικών προϊόντων τους.

Ο Δήμος Ευρώτα όπως και στο παρελθόν, σε ανάλογες περιστάσεις όπως οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, στάθηκε στο πλευρό των αγροτών διεκδικώντας άμεσα λύσεις, που επιτεύχθηκαν, έτσι και τώρα  διεκδικούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε αυτό που για κάποιους θεωρείται αυτονόητο, ουσιαστική παρέμβαση του κράτους.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η γεωργική παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας, είναι αυτός που κρατά αυτή τη χώρα όρθια. Ειδικά στον Δήμο Ευρώτα που είναι αγροτικός δήμος, οι παραγωγοί ασφυκτιούν. Ο Δήμος Ευρώτα θα εντείνει τις προσπάθειες του για την δημιουργία και προώθηση αγροδιατροφικού προτύπου με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγροτικής επιχειρηματικότητας και την δημιουργία κοινής εμπορικής ταυτότητας με σκοπό την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων.