ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με σεμνότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αγίου Δημητρίου με τη συνεργασία του Δήμου Ευρώτα και της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, τελέσθηκε αρχικά Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του χωριού προς τιμήν της θυσίας των συμπατριωτών μας.

Τον χαιρετισμό της εκδήλωσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να μην λησμονούμε τις θυσίες των προγόνων μας και να συνεχίζουμε να διαφυλάττουμε την παρακαταθήκη τους.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκων Τζινιέρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Αδαμαντία Τζανετέα και Μιχάλης Σταμάτάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Τσιγαρίδης Βασίλειος,  ο Διοικητής του Α.Τ. Ευρώτα, Παναγιώτης Λυμπέρης, εκπρόσωπος του ανώτερου στρατιωτικού Διοικητή ΚΕΕΜ Σπάρτης, Συνταγματάρχης Σωτήριος Τσαμπάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος πολιτών.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τον περιορισμό διασποράς του Covid-19.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ