ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΡΟΥ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΡΟΥ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Στην τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία της γέφυρας Πόρου, ενός κομβικού σημείου της επαρχιακής οδό Σπάρτης -Γερακίου, παραβρέθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος.

Όπως τόνισε:  «Είναι σημαντικό στις μέρες μας να εγκαινιάζονται τέτοιου είδους έργα, όπως είναι η γέφυρα του Πόρου, ένα πολύ μεγάλο έργο για την αξιοποίηση όλης της Νοτιοανατολικής Λακωνίας. Είμαστε σε αγαστή συνεργία με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για να υλοποιήσουμε και να δημοπρατήσουμε το 2022 την γέφυρα του Ευρώτα, ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο θα δώσει άλλη πνοή σε όλη τη Λακωνία».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης, οι οποίοι έδωσαν, επίσης, βαρύτητα στη σπουδαιότητα του εν λόγω έργου, καθώς και στις πολύχρονες διαδικασίες έως την παράδοσή του. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης, εκτός από τη δημοπράτηση της νέας γέφυρας Σκάλας, σύντομα θα προωθηθεί και η παράκαμψη Βλαχιώτη.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα, ο πρώην Νομάρχης Κώστας Φούρκας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Βασίλης Τσιγαρίδης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ευρώτα μετέβη στο Γεράκι, όπου υπέγραψε μαζί με τον Περιφερειάρχη και εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, την προγραμματική σύμβαση για την επόμενη φάση της λειτουργίας της πειραματικής δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης και συγκεκριμένα τη συνέχιση της λειτουργίας της έως το 2023. Η δομή εγκαινιάστηκε φέτος το καλοκαίρι με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακολούθησε εκδήλωση στην οποία απονεμήθηκαν τίτλοι στους επιτυχόντες της Δομής Εκμάθησης Υφαντικής Τέχνης που ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο διδασκαλίας και έκθεση των υφαντών τους.