ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ GAU-ALGESHEM ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ GAU-ALGESHEM ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Δήμου Ευρώτα με τον Δήμο Gau-Algesheim, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Ευρώτα στη Γερμανία, σε ανταπόδοση της επίσκεψης της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

            Ειδικότερα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Εκδηλώσεων του Gau-Algesheim, έγινε η τελετή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης, παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπείας, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Gau-Algesheim και πλήθος κόσμου.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, «η αδελφοποίηση των Δήμων μας δεν είναι  μια τυπική διαδικασία. Αποτελεί την απαρχή μιας ουσιαστικής, ειλικρινούς και πιστεύω, μιας  μακρόχρονης συνεργασίας. Άλλωστε, μας ενώνουν πολλά στοιχεία. Αυτό ακριβώς διαπίστωσε η αγαπητή μας Πέγκυ Καραμπάτου, η οποία αποτέλεσε  τη γέφυρα της συνεργασίας μας και την ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό».

Ο κ. Βέρδος προχώρησε σε παρουσίαση του Δήμου Ευρώτα, δίνοντας έμφαση στον φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προώθηση και πραγματοποίηση ανταλλαγών στα πεδία του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, στην ενεργοποίηση διαφόρων μορφών συνεργασίας για την ανάδειξη των αντίστοιχων τουριστικών πόρων, στην ενίσχυση των εμπορικών δεσμών των δύο Δήμων και στην προαγωγή και επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα. Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα αντιμετώπισης της Κλιματικής αλλαγής και στην προώθηση της πράσινης ανάπτυξης μέσω της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας.

Άλλωστε, στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου Ευρώτα στο Gau-Algesheim, διοργανώθηκαν ειδικά workshops-ομάδες εργασίας, όπου υπήρξε εκτενής συζήτηση για τους τομείς της πολιτικής προστασίας, της κλιματικής αλλαγής και της τουριστικής ανάπτυξης. Στόχος είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο δήμων στους τρεις αυτούς τομείς και η διερεύνηση νέων πεδίων συνεργασίας, όπως η από κοινού υποβολή προτάσεων για κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και η ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας στον εμπορικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Ευρώτα, κ. Δήμο Βέρδο, την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτική σύμβουλο, κ. Ελένη Δεντάκου και τις δημοτικές συμβούλους, κ.κ. Αργυρώ Γκουβούση-Κρητικάκου και Αλεξάνδρα Κατσάμπη, συμμετείχαν στους εορτασμούς του Φεστιβάλ Κρασιού, το οποίο διεξάγεται στο Gau-Algesheim για 70 συναπτά έτη.