ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η επανάσταση του 1821 μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες. Παρά τις αντιξοότητες και το εχθρικό διεθνές περιβάλλον, οι πρόγονοί μας, με οδηγό το όνειρο μίας ελεύθερης πατρίδας, κατίσχυσαν σε ένα αγώνα άνισο και φαινομενικά καταδικασμένο σε αποτυχία. Πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους, με τη ζωή τους. Εμείς, ειδικά, στον Δήμο Ευρώτα το γνωρίζουμε αυτό καλά, γι’ αυτό και τιμούμε κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου τη θυσία των Βρονταμιτών στο Παλαιομονάστηρο.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι γιορτή ενότητας του ελληνικού λαού και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του οικουμενικού ελληνισμού της εποχής, όπως είναι ο ελληνισμός της περιοχής της Κριμαίας, ο οποίος σήμερα δοκιμάζεται μαζί με τον υπόλοιπο ουκρανικό λαό.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και μια μεγάλη θρησκευτική εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τη χαρμόσυνη είδηση της ενσάρκωσης και ενανθρώπησης του Σωτήρα, το «Χαίρε δι' ής βρεφουργείται ο Κτίστης», όπως υμνούν οι πιστοί.

Σήμερα, η πατρίδα μας δίνει νέους αγώνες. Όλοι μας καλούμαστε να ξεπεράσουμε την πανδημία του covid-19, να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που δημιουργούνται από τις διεθνείς συγκυρίες. Να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής. Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Και γνωρίζουμε ότι πίσω από τις μεγάλες εθνικές αποτυχίες υπήρχε η διχόνοια, πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε η ενότητα. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».