Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Το φετινό καλοκαίρι θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη όλων μας. Οι καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν και εξακολουθούν να μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας, αφήνουν πίσω τους ανοικτές πληγές που δύσκολα επουλώνονται.

Η καταστροφή που υπέστησαν οι συμπολίτες μας του Δήμου Ανατολικής Μάνης είναι εξίσου ανυπολόγιστες. Η Δημοτική Αρχή, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ευρώτα, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και η μεγάλη πλειονότητα των συνδημοτών μας, βρεθήκαμε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κατοίκων του Δήμου Ανατολικής Μάνης, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια.

Υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Ευρώτα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, υπό την καθοδήγηση και την φυσική παρουσία του Δημάρχου Δήμου Βέρδου, στη διάθεση του Δήμου Ανατολικής Μάνης για να επικουρήσουν στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και του Δήμου για κατάσβεση των πυρκαγιών.

Το σπουδαιότερο, όμως, ήταν η μεγάλη και συγκινητική ανταπόκριση όλων των συνδημοτών μας, αλλά και όσων έσπευσαν από όμορους Δήμους να βοηθήσουν. Σε αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Παράλληλα, ο Δήμος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την φιλοξενία πολιτών οι οποίοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές όπου διέμεναν, διαθέτοντας δημόσιες δομές και κτηριακές εγκαταστάσεις, όπως άλλωστε έπραξαν και πολλοί συνδημότες μας, διαθέτοντας τις οικίες τους.

Τα δύσκολα φαίνεται πως τα αφήνουμε πίσω μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα  και συνιστά στους πολίτες να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Ας βοηθήσουμε ο καθένας από εμάς όπως μπορεί, ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά όσα βιώσαμε τις προηγούμενες μέρες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ