ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ευρώτα στο συνέδριο «Περιβαλλοντική ρύπανση και η συνδρομή της στην κλιματική αλλαγή- χάρτης δράσεων με στόχο την μηδενική ρύπανση –στόχοι-προοπτικές» παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου σχετικά με την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας από το Κ.Ε.Α.Ν. και ο Δήμος Ευρώτα βραβεύθηκε για τις δράσεις που παρουσίασε.

Στην παρουσίασή του ο κ. Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες που πραγματοποιούνται για την φροντίδα του πρασίνου της βιοκλιματικής πλατεία πηγών, τον καθαρισμό στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα και την Δενδροφύτευση που έγινε στην περιοχή καθώς και τον καθαρισμό της ακτής Τρινήσων.

Τέλος αναφέρθηκε στο σύγχρονο σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων που υλοποιείται και σύντομα θα εξυπηρετεί τους δημότες αλλά και στις προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος Ευρώτα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Συγκεκριμένα ανέλυσε  τις τρεις προτάσεις που θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και είναι οι εξής:

  • Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης αυτών του Δήμου Ευρώτα
  • Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Ευρώτα
  • Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών για την εφαρμογή έξυπνων συστημάτων άρδευσης χώρων αστικού πρασίνου και αγροτικών περιοχών του Δήμου Ευρώτα

Είναι υποχρέωση όλων να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ