ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών γνωστοποιεί την έναρξη μαθημάτων εκμάθησης της Υφαντικής Τέχνης από έμπειρους δασκάλους/ γνώστες της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης του Γερακίου.

Η δημιουργία πειραματικής δομής διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης στοχεύει στη διάσωση της παράδοσης και τη διαιώνιση της τέχνης των Γερακίτικων υφαντών και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Πάρνωνας Α.Ε.».

Ο κύκλος διδασκαλίας θα λάβει χώρα τους θερινούς μήνες του έτους 2021 στο ισόγειο του Δημοτικού Ξενώνα Γερακίου, με εκτιμώμενη έναρξη των μαθημάτων το α΄δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη σε δύο τμήματα που θα λειτουργούν 9-12 π.μ. και 5-8 μ.μ. αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλουν  από 1/06/2021 έως 10/06/2021 στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: politistikosgeron@gmail.com ή στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, στο Γεράκι, ΤΚ 23058, υπ΄όψιν κας Ευαγγελίας Κοντογεώργου.

Λόγω περιορισμένων αριθμών θέσεων, θα γίνει επιλογή των ωφελούμενων,  με κριτήρια που δίνουν  προτεραιότητα στην εντοπιότητα, την (νεαρή) ηλικία, την ύπαρξη κάρτας ανεργίας, και την ξένη γλώσσα. Συγκεκριμένα, η μοριοδότηση θα γίνει ως εξής:

α/α

Κριτήριο Επιλογής

Μοριοδότηση Κριτηρίου Επιλογής

 

1.

 

Εντοπιότητα

Κάτοικος Γερακίου

10 μόρια

Κάτοικος Δήμου Ευρώτα

5 μόρια

 

 

 

2.

 

 

Ηλικία

18-30 ετών

10 μόρια

30-40 ετών

8 μόρια

 

40-50 ετών

6 μόρια

50-60 ετών

4 μόρια

 

3.

Ανεργία

Βεβαίωση Ανεργίας ΟΑΕΔ

10 μόρια

4.

Πτυχίο Ξένης Γλώσσας / Αγγλικής

Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

4 μόρια

 

 

Τα μαθήματα, όπως και ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα (νήματα) παρέχονται δωρεάν. 

Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν  στο ιστολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου: http://politistikosgeron.blogspot.com

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την κ. Ανθή Σαράντη ( Αντιπρόεδρο του Συλλόγου), στο τηλ.6906891212, ή με την κ. Ευαγγελία Κοντογεώργου, (Γενική Γραμματέα του Συλλόγου), στο τηλ. 6936815850.

Έντυπο αίτησης διατίθεται στα παρακάτω σημεία:

Στο Γεράκι:  στο ΚΕΠ Γερονθρών , και στο "Μαγαζάκι" ( πλησίον Δημοτικού Σχολείου)

Στον Βρονταμά: στο κατάστημα Παναγιώτη Κουτσοβασίλη (super market)

Στη Σκάλα: Στα γραφεία του Δήμου Ευρώτα 

Στη Σπάρτη: Στην Περιφερειακή Δ/νση Λακωνίας, στο Διοικητήριο, στο γραφείο υποδοχής (ισόγειο).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ