ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Προγραμματισμένες συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δ. Βέρδος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, κ. Στ. Πέτσα, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος Αντιστράτηγο κ. Σ. Κολοκούρη , τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου καθώς και με άλλους ανώτατους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η συνάντηση του Δημάρχου κ. Δ. Βέρδου με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και σε αυτή συζητήθηκαν όλες οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο δήμος Ευρώτα προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αναλυτικότερα συζητήθηκαν προτάσεις οι οποίες αφορούν υποδομές ύδρευσης, αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων, προβολή επιχειρηματικών και τουριστικών δραστηριοτήτων, προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, ολοκληρωμένα προγράμματα ανακύκλωσης κ.α

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας και συμφώνησαν στην άμεση εύρεση λύσεων ενώ ο Υπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει τις δράσεις του Δήμου.

Τέλος συζήτησαν για την ανάγκη οικονομικής στήριξης του Δήμου Ευρώτα για την υλοποίηση έργων αντιστήριξης, έπειτα από καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή μας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.   

Ο κ. Στ. Πέτσας άκουσε με ενδιαφέρον και συμφώνησε με τις προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Δ. Βέρδος και εξέφρασε τη στήριξή του, καθώς πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των πολιτών του δήμου μας.

Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για την αναγκαιότητα εμβολιασμού όλων των συμπολιτών μας προκειμένου να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Ο κ. Πέτσας κάλεσε όλους τους δημότες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να ανταποκριθούν θετικά και να συμμετάσχουν στους μαζικούς εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται πανελλαδικά και σημείωσε πως ήδη υλοποιούνται δράσεις  για εμβολιασμό κατοίκων σε δυσπρόσιτες περιοχές από κινητές μονάδες.

Με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  συζητήθηκαν θέματα  που αφορούν την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ευρώτα, την οργάνωση και προετοιμασία της Αντιπυρικής περιόδου ενώ βασικό μέρος των συζητήσεων αφορούσε η ίδρυση μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δήμο μας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα μας και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα του Δημάρχου, όπως τονίστηκε και στις παραπάνω συναντήσεις, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών μας και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.