ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Η γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα και η δεύτερη φάση των εργασιών για τη βιοκλιματική αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), κ. Δημήτρη Σκάλκο.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την πορεία των εργασιών για την βιοκλιματική αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου. Από την πλευρά του ο κ. Σκάλκος διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να προωθηθεί άμεσα η δεύτερη φάση για την πλήρη αποπεράτωση του έργου. Να σημειωθεί ότι με την αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου, ο Δήμος Ευρώτα θα διαθέτει έναν πολυχώρο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα εκθέσεων αγροτικών προϊόντων και εξοπλισμού, καθώς και χώρους γραφείων.

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα, έργο για το οποίο έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ευρώτα, ότι η σχετική δημοπρασία θα έχει διεξαχθεί έως τον προσεχή Απρίλιο και μέχρι του τέλος του 2022 θα έχει εγκατασταθεί εργολάβος για την έναρξη των εργασιών.